Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hang - Szó - Biblia
  2015-03-12 23:59:49, csütörtök
 
  Link Link

Mikor még nem volt semmi... (van egy ilyen kezdetű dalunk is...) csak Isten és a teremtés, a Föld, az univerzum és az ember, Isten már akkor kommunikált velünk.

Aztán azt akarta, hogy mindaz, amit mondott nekünk, legyen leírva.
És így született meg a Biblia. Azok, akik hallották, mit mond Isten, leírták, hogy hallja meg az egész világ. Mi is. Ma is.

Az új szövetség is ezért került leírásra. Isten látogatásáról szól, mikor itt járt a Földön.
Ez a történelem az egyetlen, amiben nincs hazugság, tévedés, ferdítés. Ez a történet az egyetlen igaz történet, ami úgy történt, ahogyan le van írva.

Nem kellett újraírni, kiigazítani, kitalálni semmilyen történelmi személy kedvéért. Ez úgy történt és úgy igaz, ahogyan le van írva.

És szólhat bármilyen dialektusban, nyelvjárásban, az üzenete, a lényege mit sem változik. Lehet régies fordítás, a beszéd, a szó érthető. Az élet, az örökkévalóság, a halál, a bűn, a bűnbocsánat ugyanazt jelentik ma is minden ember számára, mint régen.

A hír érthető, felfogható, legyen bármelyik kor szülötte is az ember.
Akit vonz Isten, annak nincs akadály, amit le ne tudna küzdeni.
Aki szomjas, az megkeresi és megissza a vizet.

Link



A legnagyobb kihívás elviselni, hogy nem mindenkit vonz Isten. Vannak, akik nem vonzódnak Istenhez. Na, őértük fáj a szív.

Elmúlhatatlan fájdalom ez. "vajha adna megtérést neked az Isten!" - sóhajt fel az evangélista Simon mágus esetében. Nem tud ennél többet tenni érte.

Ha van szenvedés, amit csak Isten orvosolhat, mert Ő is szerezte, akkor ez az. Ezt a panaszt is csak hozzá intézhetjük. Más fül nincs, aki meghallhatná. És más szív sem, aki érthetné, és jobban fájna ezért a miénknél.

Mikor eljön értünk, a barátaiért, testvéreiért és elvisz innen bennünket, magával, elragad az elhatározott pusztulás, világégés elől -
mikor még ingyen sem jut eszünkbe mindaz, amit érte szenvedtünk -
mikor letöröl minden könnyet és begyógyít minden sebet -
még csak elképzelni sem lehet.

Mert magunkat fájdalom nélkül érezni sem tudjuk. Amikor az ember önmagát próbálja azonosítani, elválaszthatatlanok a fájdalmak, veszteségek, sérülések, amiket a létezése során szenved el, és ami saját, mással összetéveszthetetlen ábrázatát, lényét határozzák meg.

Ha nem lennének "sebeink", amiket az élet "viharai", viszontagságai okoztak nekünk, életünk sem lenne. Az élet csupa fájdalom, karcolás, seb itt a földön, rajtunk, bennünk, velünk, általunk, nekünk. Az igazi Élet hiányának lenyomata. A fénykép negatívja.

Mindig valami ellenében tudjuk meghatározni a dolgokat, önmagunkat is. Állításaink hordozzák a "valamihez képest", a "valamitől eltérés" jelentést. Én ilyen vagyok, nem olyan. Nekem ez fáj, ez tetszik, ez érdekel.

Folyamatosan választások mentén létezünk. Választásaink határoznak meg, szabják meg arcunkat. A viszonyítás alapján. Einstein is ezt fedezte fel a relativitás elmélettel. Minden viszonylagos. Mi is viszonylagosak vagyunk.

Ezért nincs alapja az ítéletünknek, csupán megítélhetjük, azaz felfoghatjuk, megérthetjük, meghatározhatjuk önmagunk számára a dolgokat. Ám a minősítésünk is viszonylagos lesz, más nem is lehet.




Abszolút - egy van. Isten. A Teremtő.

A Teremtésben minden teremtett dolog egymáshoz képest viszonylagos, és csupán az Abszolúthoz képest lehet(ne) tökéletes - a rendeltetésében
.
Ha nem történt volna valami, ha nem nyúlt volna bele a Teremtésbe valami, az is maradt volna.De belerondított valaki, ezért az Abszolút, a Tökéletes elpusztítja az elrontottat, és újat teremt, ami tökéletes lesz.

És van hatalma a megigazított, tökéletessé tett teremtményeit kimenteni, átmenteni az eljövendő, új, abszolút tökéletes Teremtésbe, aminek a terve régen kész, a megvalósítás is megtörtént, pusztán az időnek ad még egy kis haladékot, hogy aztán rövidesen bevégezze munkáját.

Az ember számára, aki kegyelmet kapott a megmeneküléshez, az is kegyelem, hogy mindezt felfoghatja, percipiálhatja, létező, újjáteremtett szívével - eszével, lelkével, gondolataival, ösztöneivel - és viszonylagossága ellenére, a hitével, amit Teremtőjétől kapott, beépülhet, belehatározhatja magát az eljövendő Tökéletes Teremtésbe, ami már készen van a Fiúban, Jézus Krisztusban.

Hallom, ahogy cserepek törnek le az értelem szilárdnak vélt faláról e NÉV hallatán.

De ne feledjük: választás kérdése minden. És ez az ember egyetlen szabadsága.
Eldöntheti melyik "világban" akar landolni.

Mert meg van írva, és a Szó nem száll el, az Írás megmarad: "Ez a világ elmúlik, és annak kívánsága is, de aki Isten akaratát cselekszi, az megmarad örökké." 1 János 2:17

A HALÁLBÓL ÉLET TÁMAD

írta: stephy-alias:Nászta Katalin
Link
 
 
2 komment , kategória:  Nászta Katalin  
Címkék: viszonylagossága, belehatározhatja, meghatározhatjuk, megmeneküléshez, rendeltetésében, viszontagságai, percipiálhatja, viszonylagosak, megítélhetjük, választásaink, gondolataival, újjáteremtett, látogatásáról, örökkévalóság, elmúlhatatlan, teremtményeit, belerondított, nyelvjárásban, elhatározott, megérthetjük, viszonylagos, folyamatosan, minősítésünk, dialektusban, teremtőjétől, megvalósítás, megigazított, ítéletünknek, meghatározni, testvéreiért, meghallhatná, felfoghatjuk, elpusztítja, krisztusban, szenvedtünk, felfoghatja, ilyen kezdetű, egész világ, egyetlen igaz, bűnbocsánat ugyanazt, legnagyobb kihívás, evangélista Simon, elhatározott pusztulás, ember önmagát, létezése során, élet csupa, igazi Élet, fénykép negatívja, viszonyítás alapján, relativitás elmélettel, terve régen, ember számára, Tökéletes Teremtésbe, Jézus Krisztusban, HALÁLBÓL ÉLET TÁMAD, Nászta Katalin,
Guti Tünde (#1)   2015-03-13 11:45:40
Régebben nem ismertem Kata írásait. Tiszta, igei hangon szól. Szeretem olvasni!
Nászta Katalin (#2)   2015-03-13 14:14:37
Milyen megtiszteltetés számomra a véleményed! Köszönöm Kedves Tünde!
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Naplemente  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  György napra  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Esti kép  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Ma  Becsüld meg azt amid van,...  Gárdonyi Géza - Április végén  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Két ember becsülete  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Mosolyogtál már ma?  Paul David Tripp Április 26  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Álom  Idézetek a barátságról  Különös!  Facebookon kaptam  képre írva  Jó éjszakát  Becsüld meg azt amid van,...  A lelki élet nem arról szól, ....  A Gömb  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Egyszerűen  Mindenünk, amink van, amit sze...  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Sokkal bölcsebb a természet,  Ha így haladunk...  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Életművészet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Életművészet  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Szép estét  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus... 
Bejegyzés Címkék
ilyen kezdetű, egész világ, egyetlen igaz, bűnbocsánat ugyanazt, legnagyobb kihívás, evangélista Simon, elhatározott pusztulás, ember önmagát, létezése során, élet csupa, igazi Élet, fénykép negatívja, viszonyítás alapján, relativitás elmélettel, terve régen, ember számára, eljövendő Tökéletes, értelem szilárdnak, ember egyetlen, világ elmúlik, megmarad örökké, viszonylagossága, belehatározhatja, meghatározhatjuk, megmeneküléshez, rendeltetésében, viszontagságai, percipiálhatja, viszonylagosak, megítélhetjük, választásaink, gondolataival, újjáteremtett, látogatásáról, örökkévalóság, elmúlhatatlan, teremtményeit, belerondított, nyelvjárásban, elhatározott, megérthetjük, viszonylagos, folyamatosan, minősítésünk, dialektusban, teremtőjétől, megvalósítás, megigazított, ítéletünknek, meghatározni, testvéreiért, meghallhatná, felfoghatjuk, elpusztítja, krisztusban, szenvedtünk, felfoghatja, kiigazítani, tökéletessé, ösztöneivel, állításaink, bűnbocsánat, evangélista, elrontottat, viszonyítás, relativitás, intézhetjük, azonosítani, teremtésben, választások, veszteségek, kommunikált, abszolúthoz, szabadsága, teremtésbe, barátaiért, határoznak, történelmi, elmélettel, önmagunkat, megtörtént, történelem, határozzák, orvosolhat, felfogható, elképzelni, eldöntheti, legnagyobb, szilárdnak, kívánsága, fájdalmak, semmilyen, kegyelmet, sérülések, kitalálni, cselekszi, ábrázatát, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2822
  • e Hét: 16507
  • e Hónap: 27560
  • e Év: 88861
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.